Επικοινωνία

Λυκούργου 3, Θεσσαλονίκη 54625

We are available 24/ 7. Call Now. +30 2313 118 634 info@identityadv.gr

Το Instagram φαίνεται να έχει πάρει φωτιά τον τελευταίο μήνα καθώς η μία αλλαγή διαδέχεται την άλλη καθημερινά. 

Η εφαρμογή, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, έχει κάνει αναβαθμίσεις που αφορούν τόσο την εικόνα όσο και τη λειτουργικότητα της στη προσπάθεια της να γίνεται όλο και καλύτερη καθώς ανταγωνίζεται τις άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. 

Το Instagram πλέον δανείζεται λειτουργίες και από άλλες πλατφόρμες όπως είναι το Tik Tok, και το WhatsApp. Φυσικά, δε ξεχνάμε τη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει με το Twitter, ή αλλιώς X, εγκαινιάζοντας πριν ένα μήνα την νέα εφαρμογή, Threads, η οποία ωστόσο δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε παρατηρήσει διαφορετικών ειδών update, καθώς άλλα αφορούν τους απλούς χρήστες, άλλα τους επαγγελματικούς λογαριασμούς και άλλα τους creators. 

Ας τα δούμε ένα ένα πιο αναλυτικά! 

1. Μουσική σε Instagram Stories και Reels

Μια λειτουργία που καιρό τώρα τη βλέπαμε να υπάρχει στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού είναι τώρα και στην Ελλάδα. 

Πλέον, πατώντας στα icon που βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης σας μπορείτε να προσθέσετε το κομμάτι που θέλετε, ακόμα και να βάλετε υπότιτλους ή να το προσαρμόσετε στο σημείο που επιθυμείτε μέσω της μπάρας που θα βρείτε στο κάτω μέρος της οθόνης. 

Η εν λόγω λειτουργία είναι δυνατή και στα Instagram Reels και αυτή είναι η πιο καινούρια αλλαγή που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα.

2. Συνεργατικά ή αλλιώς Collaboration Post

Τα συνεργατικά post δεν είναι κάποια νέα λειτουργία της πλατφόρμας, όμως αυτό δεν κρατάει πίσω την ομάδα του Instagram από το να την εξελίσσει. Μέχρι τώρα τα Collaboration Post μπορούσαν να γίνουν από δύο λογαριασμούς. Πλέον αυτό έχει αλλάξει και μπορεί να γίνει συνεργασία μέχρι τριών λογαριασμών.

3. Broadcast Channels

Μία νέα λειτουργία συνομιλίας που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες είναι τα Κανάλια Επικοινωνίας. Λογαριασμοί κυρίως από Creators, αλλά και μη, μπορούν να μοιράζονται δημόσια μηνύματα μέσα από αυτή τη λειτουργία. Βασική προϋπόθεση για να μπορεί να συμμετέχει κάποιος στο Κανάλι είναι να ακολουθεί τον δημιουργό του. Στα Κανάλια Επικοινωνίας μπορεί ο δημιουργός να επικοινωνεί κάθε είδους περιεχόμενο με τους συμμετέχοντες (μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά μηνύματα, δημοσκοπήσεις κ.α.). Το μόνο “πρόβλημα” στην στη νέα αυτή λειτουργία είναι πως οι συμμετέχοντες δεν έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν, κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε σε μελλοντικό update. Η Meta εξετάζει επίσης τη δυνατότητα να γίνεται πρόσκληση σε άλλους Creators έτσι ώστε να δημιουργούνται συνεργατικά κανάλια. 

4. Προβολή συνολικών αριθμών σε Like, Comments και Shares

Μια ακόμα αναβάθμιση που δανείζεται το Instagram από το Tik Tok είναι η προβολή συνολικών αριθμών αντιδράσεων των χρηστών κάτω από τα post. Μία λειτουργία που δεν είναι ορατή ακόμα σε όλους τους λογαριασμούς ή παρουσιάζει μικροπροβλήματα καθώς μπορεί να μην εμφανίζει όλα τα αριθμητικά δεδομένα κάποιες φορές. 

Τείνοντας όλο και περισσότερο στο Tik Tok, δε θα μπορούσε να λείπει από την αναβάθμιση αυτή η προβολή της καρδιάς όταν κάνει κάποιος διπλό κλικ (Like) πάνω σε κάποιο post. Ένας πιο διαδραστικός τρόπος να κάνουν Like οι χρήστες, καθώς η καρδιά εμφανίζεται στο σημείο όπου έχετε κάνει εσείς το doubleclick και πηγαίνει προς το πάνω μέρος της οθόνης με έναν αρκετά fun, animation τρόπο.

5. Επιτάχυνση ηχητικών μηνυμάτων

Το συγκεκριμένο update φαίνεται η πλατφόρμα να το δανείζεται από το πολύ γνωστό σε όλους μας  WhatsApp, μιάς και ανήκει και αυτό στον όμιλο Meta. Τώρα μπορείτε να ακούτε τα ηχητικά των συνομιλητών ταχύτερα, επιλέγοντας ανάμεσα σε speed x1, x1,5, x2. Βέβαια, και σε αυτή τη περίπτωση, η αναβάθμιση δεν έχει εμφανιστεί σε όλους τους χρήστες.

6. Προβολή κοινών Instagram Stories με επιχειρήσεις 

Last but not least, αν θέλετε να ανατρέξετε άμεσα σε κάποιο Instagram Story που είχατε δημοσιεύσει στο παρελθόν με tag κάποια επιχείρηση, δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο παρά μόνο να επισκεφτείτε το προφίλ της εκάστοτε επιχείρησης. Εκεί, στο δεξί μέρος της οθόνης σας, κάτω από το Bio του λογαριασμού, θα σας εμφανίσει ένα κουμπί στο οποίο μπορείτε να δείτε όλα τα κοινά σας Story.

Σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον των Social Media και με τον μεγάλο ανταγωνισμο που υπάρχει, το Instagram φροντίζει συνεχώς να επικαιροποιεί τις λειτουργίες του καθιστώντας το έτσι πιο ελκυστικό για τον χρήστη. Ανανεώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του και εξελίσσοντας ή βελτιώνοντας τις ήδη υπάρχουσες κάνοντας τες πιο διαδραστικές και καινοτόμες, καταφέρνει να είναι τα τελευταία χρόνια αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας όλων μας.

Χρειάζεστε κάποιον επαγγελματία να σχεδιάσει την εικόνα του brand σας ?

Δουλέψτε μαζί μας!

Ζητήστε Προσφορά