Επικοινωνία

Λυκούργου 3, Θεσσαλονίκη 54625

We are available 24/ 7. Call Now. +30 2313 118 634 info@identityadv.gr

Στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο, οι επιχειρήσεις αναζητούν συνεχώς καινοτόμους τρόπους για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να αναβαθμίσουν τις λειτουργίες τους. Μια τέτοια καινοτομία που έχει κατακλύσει τον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας είναι το μενού QR. Ένα μενού QR, ή μενού Γρήγορης απόκρισης, προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πελάτες τους. Ας δούμε τα 8+1 οφέλη της υιοθέτησης ενός συστήματος μενού QR.

1. Άμεση προσβασιμότητα

Με ένα μενού QR, οι πελάτες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο μενού, χωρίς να περιμένουν από κάποιον σερβιτόρο να τους παρέχει ένα φυσικό μενού. Αυτό επιταχύνει τη διαδικασία παραγγελίας, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση.

2. Ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο

Η ενημέρωση των φυσικών μενού μπορεί να είναι χρονοβόρα και έχει κόστος. Τα μενού QR μπορούν να ενημερώνονται εύκολα σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ότι παρέχετε στους πελάτες σας πάντα ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα είδη, τις τιμές και τις πληροφορίες των προϊόντων σας.

3. Βελτιωμένη οπτική εμπειρία

Τα μενού QR μπορούν να ενσωματώνουν εικόνες των προϊόντων, προσελκύοντας τους πελάτες με μια οπτική αναπαράσταση του καταλόγου σας. Αυτή η οπτικά ελκυστική παρουσίαση βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο μέσο όρο παραγγελίας.

4. Μειωμένο κόστος εκτύπωσης

Η εκτύπωση και η επανεκτύπωση των φυσικών καταλόγων μπορεί να είναι δαπανηρή, ειδικά όταν τα μενού αλλάζουν συχνά. Τα μενού QR εξαλείφουν την ανάγκη για εκτύπωση, εξοικονομώντας χρήματα για τις επιχειρήσεις. 

5. Εύκολη προώθηση προϊόντων.

Η χρήση του QR Menu δίνει την δυνατότητα στην επιχείρηση να προωθήσει σε ειδική κατηγορία, την οποία μπορεί πολύ εύκολα να επεξεργαστεί ή/και να τροποποιήσει, τα προϊόντα που επιθυμεί δημιουργώντας κατηγορίες και προσαρμόζοντας τες να φαίνονται πρώτες όπως για παράδειγμα “Πιάτα Ημέρας” ή “Special Menu” ακόμα και “Προσφορές”. 

6. Αύξηση των πωλήσεων 

Καθώς ο ηλεκτρονικός σας κατάλογος υπάρχει μόνιμα στο τραπέζι του πελάτη, ο πελάτης έχει άμεση πρόσβαση σε αυτόν ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που επιθυμεί να ανατρέξει σε αυτόν. Με βάση μελέτες που έχουν γίνει, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να πραγματοποιήσει συμπληρωματική παραγγελία κατά 37%. 

7. Πολύγλωσση υποστήριξη

Για επιχειρήσεις που απευθύνονται σε διεθνές πελατολόγιο, τα μενού QR είναι η ιδανική λύση, καθώς μπορούν να μεταφραστούν εύκολα σε πολλές γλώσσες, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πελάτες μπορούν εύκολα να κατανοήσουν και να περιηγηθούν στο μενού.

8. Αύξηση αποδοτικότητας του προσωπικού. 

Ειδικότερα σε ώρες αιχμής που το εργατικό δυναμικό σας απαιτείται να είναι σε ετοιμότητα πραγματοποιώντας μια ποικιλία καθηκόντων και συνήθως ταυτόχρονα, ο ηλεκτρονικός κατάλογος θα λειτουργεί ως βοηθός, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως, αποδοτικά και χωρίς άγχος στα καθήκοντα τους, αυξάνοντας έτσι τη παραγωγικότητα του.

+1. Φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση

Μειώνοντας την ανάγκη για έντυπα μενού, τα μενού QR συμβάλλουν σε ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον. Οι επιχειρήσεις που υιοθετούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον προσελκύουν συχνά πελάτες με κοινωνική συνείδηση, ενισχύοντας την εικόνα της επωνυμίας τους.

Καθώς οι επιχειρήσεις ενστερνίζονται τα οφέλη των μενού QR, οι πελάτες καρπώνονται επίσης τα οφέλη. Φανταστείτε την ευκολία να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε ένα μενού στο smartphone σας, να κάνετε μια παραγγελία απρόσκοπτα και να απολαύσετε την παραγγελία σας χωρίς επαφή. Τα μενού QR δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να έχουν τον έλεγχο της παραγγελίας τους απολαμβάνοντας τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

1. Άμεση παραγγελία

Ο Πελάτης δεν χρειάζεται πλέον να περιμένει κάποιον σερβιτόριο για να λάβει την παραγγελία του. Με ένα μενού QR, μπορεί να περιηγηθεί στο μενού με την ησυχία του, να προσαρμόσει την παραγγελία του και να την υποβάλει απευθείας από το κινητό του..

2. Λιγότερες λάθος παραγγελίες

Η παραγγελία μέσω ενός μενού QR ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες κακής επικοινωνίας μεταξύ του πελάτη και του σερβιτόρου. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η παραγγελία σας θα μεταδοθεί με ακρίβεια στην κουζίνα.

3. Πληροφορίες για συστατικά και αλλεργιογόνα

Τα μενού QR μπορούν να περιλαμβάνουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά, τα αλλεργιογόνα και το θρεπτικό περιεχόμενο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν ενημερωμένες επιλογές με βάση τις διατροφικές προτιμήσεις ή τους περιορισμούς τους.

4. Ταχύτερη εξυπηρέτηση

Επισπεύδοντας τη διαδικασία παραγγελίας, τα μενού QR επιτρέπουν ταχύτερη εξυπηρέτηση, η οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη κατά τις πολυάσχολες ώρες του δείπνου.

5. Επιλογή τρόπου πληρωμής

Με το μενού QR, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τον τρόπο πληρωμής της παραγγελίας του ανάμεσα σε μετρητά ή κάρτα, δίνοντας του έτσι την δυνατότητα να πληρώσει την παραγγελία του απευθείας από το smartphone του, μειώνοντας επιπλέον την αναμονή.

6. Μειωμένη ακαταστασία

Πείτε αντίο σε γεμάτα τραπέζια γεμάτα μενού. Τα μενού QR διατηρούν τα τραπέζια σας τακτοποιημένα και καλαίσθητα.

7. Κοινή εμπειρία

Εάν γευματίζετε με φίλους, η κοινή χρήση του μενού είναι τόσο απλή όσο η κοινή χρήση του κωδικού QR. Όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μενού ταυτόχρονα, κάνοντας το ομαδικό δείπνο ακόμα πιο ευχάριστο.

Συμπερασματικά, τα οφέλη των μενού QR τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πελάτες είναι αναμφισβήτητα. Από την ευκολία και την εξοικονόμηση κόστους έως τη βελτιωμένη εμπειρία πελατών και τη βιωσιμότητα, τα μενού QR είναι μια λύση που αξίζει και κερδίζει. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το μενού QR ξεχωρίζει ως μια μεταμορφωτική καινοτομία στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, ανοίγοντας το δρόμο για πιο αποτελεσματικές, συναρπαστικές και απολαυστικές γευστικές εμπειρίες.

Εάν είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε την εμπειρία των πελατών σας και να τους παρέχετε την ευκολία και την αποτελεσματικότητα των μενού QR, η πλατφόρμα μας είναι η ιδανική λύση για εσάς. Το QR Menu ενσωματώνει απρόσκοπτα την τεχνολογία μενού QR στην επιχείρησή σας, προσφέροντας μια λύση φαγητού χωρίς επαφή, διαδραστική και άμεση.

Μάθετε περισσότερα για αυτή την υπηρεσία εδώ.
Χρειάζεστε κάποιον επαγγελματία να σχεδιάσει την εικόνα του brand σας ?

Δουλέψτε μαζί μας!

Ζητήστε Προσφορά