Επικοινωνία

Λυκούργου 3, Θεσσαλονίκη 54625

We are available 24/ 7. Call Now. +30 2313 118 634 info@identityadv.gr

Ο προσδιορισμός της καλύτερης συχνότητας ανάρτησης για το προφίλ της επιχείρησής σας στο Instagram μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως:

  • Το κοινό σας
  • Η ποιότητα περιεχομένου
  • Η κατηγορία επιχείρησης

Η πολύ συχνή ανάρτηση μπορεί να προκαλέσει στους ακόλουθους σας να κατακλύζονται από υπερβολικό περιεχόμενο, ενώ η πολύ σπάνια ανάρτηση μπορεί να προκαλέσει πτώση των ποσοστών αφοσίωσης σας.

Ποια είναι η κατάλληλη συχνότητα δημοσιεύσεων;

Γενικά, συνιστάται να δημοσιεύετε τουλάχιστον μία φορά στις δυο ημέρες για να διατηρήσετε την αφοσίωση και τη συνάφεια με τους ακόλουθούς σας. Αυτό διασφαλίζει ότι η επωνυμία σας παραμένει στην κορυφή του μυαλού και των ροών τους, αυξάνοντας τις πιθανότητες επισημάνσεων “μου αρέσει”, σχολίων και κοινοποιήσεων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η βέλτιστη συχνότητα ανάρτησης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο σας και τον τύπο του περιεχομένου που δημοσιεύετε.

Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας δραστηριοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, μπορεί να είναι ωφέλιμο να δημοσιεύετε συχνότερα για να προβάλετε καθημερινές προσφορές ή νέα προϊόντα. Από την άλλη πλευρά, εάν η επιχείρησή σας βρίσκεται σε μια εξειδικευμένη βιομηχανία, ίσως είναι καλύτερο να δημοσιεύετε λιγότερο συχνά για να αποφύγετε να ενοχλήσετε το κοινό σας με υπερβολικό περιεχόμενο.

Ποιότητα > Ποσότητα

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ποιότητα του περιεχομένου σας. Η συχνή δημοσίευση περιεχομένου μέτριου ή χαμηλής ποιότητας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των ποσοστών αφοσίωσης και ακόμη και σε απώλεια ακολούθων. Είναι καλύτερα να εστιάσετε στη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας που έχει απήχηση στο κοινό σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δημοσιεύετε λιγότερο συχνά.

#Pro Tip

Εκτός από τη συχνότητα των αναρτήσεών σας, είναι επίσης σημαντικό να δημοσιεύετε την κατάλληλη στιγμή. Λάβετε υπόψη τις ζώνες ώρας και τις καθημερινές ρουτίνες του κοινού σας για να προσδιορίσετε πότε είναι πιο πιθανό να είναι ενεργό στο Instagram. Η ανάρτηση κατά τις ώρες αιχμής μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες προβολής και αφοσίωσης των αναρτήσεών σας.

Συμπερασματικά, η εύρεση της βέλτιστης συχνότητας ανάρτησης για το προφίλ της επιχείρησής σας στο Instagram απαιτεί χρόνο και πειραματισμό. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να δημοσιεύετε δημοσιεύσεις τουλάχιστον μία φορά στις δύο ημέρες και να παρακολουθείτε τα ποσοστά αφοσίωσης σας. Καθώς αποκτάτε περισσότερες πληροφορίες για το κοινό σας και τον τύπο περιεχομένου που προτιμάει, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συχνότητα ανάρτησής σας ανάλογα. Θυμηθείτε να δίνετε προτεραιότητα στην ποιότητα έναντι της ποσότητας και να δημοσιεύετε τις σωστές στιγμές για να μεγιστοποιήσετε την αφοσίωση και την απήχηση.

    Χρειάζεστε κάποιον επαγγελματία να σχεδιάσει την εικόνα του brand σας ?

    Δουλέψτε μαζί μας!

    Ζητήστε Προσφορά